De jaren 50 villa van Tineke en Derko was dringend aan vernieuwing toe. Om het huis aan de wensen van het ..." />
interieurarchitect interieurinrichting interieur binnenhuisinrichting interieurontwerp

Jouw renovatieproject kickstarten?

Ken Creemers helpt je op weg

Gezien op televisie. 

De jaren 50 villa van Tineke en Derko was dringend aan vernieuwing toe. Om het huis aan de wensen van het koppel te laten voldoen werd het grondplan grotendeels omgegooid. Zo werd de gigantische inkomhal omgetoverd tot een bureau, geïntegreerd in de woonkamer. De wand van houten latten zorgt ervoor dat men rustig kan werken maar toch in contact zit met de rest van het gezin in de woonkamer. 


Door het verplaatsen van de voordeur werd er een nieuwe inkomhal gecreëerd, die toegang geeft tot de woonkamer, een gastentoilet, een professionele bureau en de keuken. Door de glazen deur heb je vanuit de inkomhal meteen zicht op de prachtige tuin. 

Tineke en Derko zijn geen fervente koks, en vinden het verschrikkelijk om in een afgesloten ruimte te moeten koken. Om meer openheid te creëren werd de wand tussen de keuken en de eetkamer verwijderd. Hierdoor ontstaat er één grote, moderne leefruimte, bestaande uit de keuken, eetkamer, living en het geïntegreerd bureau, allemaal met prachtig zicht op het achtergelegen bos. 


Ook op de eerste verdieping werd het grondplan deels omgegooid. Zo werd er van de overloop een ruime, lichtrijke logeerkamer gemaakt. De voormalige bergruimte werd een tweede badkamer met inloopdouche voor de dochters gemaakt. 

Tot slot werd de masterbedroom volledig aangepakt, door twee extra velux ramen hebben we prachtig zicht op de tuin. Aansluitend op de masterbedroom hebben we een moderne ensuite badkamer met ligbad en een grote inloopdouche en ook dit allemaal met zicht op de tuin. Via de schuifdeuren is er ook rechtstreekse toegang tot een ruime dressing, volledig voorzien van maatkasten. 


Dit alles maakt van de afgeleefde jaren 50 villa, een prachtig hedendaags en modern huis, voorzien van de noden van vandaag de dag.

Foto's in samenwerking met X2O. 

 

interieurarchitect interieurinrichting interieur binnenhuisinrichting interieurontwerp

E-book met
10 inspirerende interieurs

Ontdek het hier