Click
Contacteer ons089/20 85 99
Download e-bookContacteer ons
Click
interieurarchitect interieurvormgever beleving interieurinrichting architect

Jouw renovatieproject kickstarten?

Ken Creemers helpt je op weg

Interieurarchitect of interieurvormgever?

Een interieurarchitect is niet hetzelfde als een interieurvormgever. Dat in tegenstelling tot wat velen denken. In deze blog doen we het verschil tussen beide beroepen haarfijn uit de doeken en helpen we zo een hardnekkig misverstand uit de wereld.

Interieurarchitect is beschermde titel

Wist je dat niet iedereen zich zomaar interieurarchitect mag noemen? De beroepstitel is beschermd. Dat betekent dat je een aantal voorwaarden moet voldoen, om hem te mogen dragen. Een van de belangrijkste is je opleiding. Pas nadat jij je academische masteropleiding hebt beëindigd, mag je je met recht en rede interieurarchitect noemen.

Bij interieurarchitect staat beleving centraal

Een interieurarchitect is een allrounder die permanent op zoek is naar de ultieme beleving voor zijn klanten. Om dat doel te bereiken, streeft hij er bij elke opdracht opnieuw naar om het beste uit elke ruimte te halen. Daarvoor heeft hij een ruim arsenaal aan partners en middelen ter beschikking. Als interieurarchitect herteken je ook ruimtes in functie van hun nieuwe invulling en denk je proactief na over de toekomstige bestemming ervan. Daarbij sneuvelt elk taboe en gaat de interieurarchitect tot het uiterste om zijn opdrachtgever de ultieme beleving te garanderen: een woning of gebouw waarin iedereen die er woont of werkt zich altijd goed voelt en beschikt over praktisch en modern comfort.


Interieurvormgever is geen interieurarchitect

Een interieurvormgever kun je allerminst een interieurarchitect noemen, aangezien hij niet met de totaalbeleving bezig is. Ruimtes anders indelen, renovatiewerken plannen en begeleiden: het behoort niet tot zijn takenpakket, maar wel tot dat van de interieurarchitect.

Zo onderscheidt een interieurarchitect zich van een interieurvormgever.
Bij de interieurvormgever ligt de nadruk op decoratie. Hij selecteert kleuren, adviseert bij stijlkeuzes voor meubilair en andere inrichting. Een interieurvormgever werkt doorgaans niet samen met architecten en aannemers omdat de renovatiewerken vaak al achter de rug zijn op het moment waarop hij zijn intrede doet.
Ontdek het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurvormgever.

Ga voor een ervaren interieurarchitect

Zowel een interieurarchitect als een vormgever hebben dus hun waarde. Maar Ken Creemers combineert de expertise van beiden tot een totaalaanpak die jou volledig ontzorgt. Als gediplomeerd interieurarchitect start hij met de uittekening van de grote lijnen van jouw interieurproject. Daarvoor zit hij samen met architecten en aannemers. Na alle aanpassingswerken is hij ook de aangewezen partner voor een smaakvolle inkleding van jouw interieur.

 

Benieuwd hoe interieurarchitect Ken Creemers jouw interieurinrichting aanpakt? Neem dan snel contact met hem op!

Vorige
interieurarchitect interieurvormgever beleving interieurinrichting architect

E-book met
10 inspirerende interieurs

Ontdek het hier

GENIET VAN
ONZE REALISATIES
GENIET
VAN ONZE
REALISATIES

Meer realisaties
interieurarchitect interieurvormgever beleving interieurinrichting architect