Click
Contacteer ons089/20 85 99
Download e-bookContacteer ons
Click
interieurarchitect interieurinrichting interieur binnenhuisinrichting interieurontwerp

Kom thuis in jouw droominterieur

Onze interieurarchitecten zorgen voor een perfecte balans tussen functionaliteit, design en jouw voorkeuren. Leer ons kennen in een vrijblijvend gesprek over je droominterieur.

Ik wil een vrijblijvend gesprek

je eigen wellnessruimte in huis

Na een drukke werkdag is het heerlijk om thuis tot rust te komen. Het leven is hectisch en het is soms moeilijk balanceren tussen je job, je hobby’s, je familie en andere sociale activiteiten. In onze prestatiemaatschappij stapelen de stressgevoelens zich snel op: te veel werk, krappe deadlines, lange files… Wellness is dan ook niet langer een overbodige luxe. Goed nieuws, met onze tips en tricks kan je ook thuis genieten van je eigen wellness, in de badkamer!

Badkamer inrichten = keuzes maken

Laten we al eens bij het begin beginnen: een degelijke badkamer kan al voor heel wat rust zorgen, zonder dat we de grote kanonnen (lees: sauna’s, infrarood-cabines,…) boven moeten halen. Maar vooraleer je aan de inrichting kan beginnen, moet je toch wat knopen doorhakken. De meeste badkamers hebben nu eenmaal niet de oppervlakte van een leefruimte en dus moeten we optimaal gebruik maken van de ruimte die we tot onze beschikking hebben.

 

Kies je voor een bad of voor een douche? Of toch maar allebei? En heb je dan nog voldoende ruimte voor kasten en wastafels? Niet simpel! Om te beginnen moet een badkamer vooral ook praktisch zijn. Zorg dus voor voldoende opbergruimte, maar overdrijf niet met kasten. Die kunnen zorgen voor chaos en minder bewegingsvrijheid en dat is net wat we niet willen. Kies liefst wel voor een dubbele wastafel: het zal je heel wat vervelende ochtendlijke discussies besparen. Hou er rekening mee dat je altijd een vrije doorgang van minstens 100 cm nodig hebt om alle lades en kastdeuren zonder problemen te kunnen openen.


Een badkamer moet vooral ook praktisch zijn.
Ga je voor een inloopdouche in je badkamer, dan heb je een douchezone van minstens 140 cm nodig om te vermijden dat het water tot buiten de douche spat. Laat ook altijd een vrije ruimte van 60 cm vrij tegenover het bad en/of de douche. Kies je voor een bad, stem dan de lengte van je badkuip af op je eigen lengte voor voldoende comfort.

Materiaalkeuze en sfeercreatie

De ecotrend van de laatste jaren zet zich ook door in de materiaalkeuze voor je badkamer. Naast vochtwerende en onderhoudsvriendelijke materialen, kan je daarbij ook denken aan hout, klei en biokatoen. Keramisch parket geeft je badkamer een extra warme uitstraling en een mooie plant is de finishing touch. Allemaal materialen die je ook terugvindt bij professionele wellnesscentra en met een reden: al deze natuurlijke elementen zorgen voor het ultieme rustgevende gevoel.

 

Sfeer creëren doe je niet alleen met je materiaalkeuze. De tijd van de kleine, donkere badkamers is – gelukkig – voorgoed voorbij. Zorg voor sfeer met een combinatie van verschillende lichtpunten. Aan de wastafel ga je bijvoorbeeld voor functioneel licht. In de buurt van bad of douche kies je best resoluut voor (dimbare) sfeerverlichting.

 

Gebruiksgemak is nog zo’n kenmerk van een moderne badkamer. Je persoonlijke behoeften staan uiteraard centraal en in functie daarvan kan je bepaalde smart tools kiezen die je badkamer nog aangenamer maken. Zo kan je je bad al laten vollopen terwijl je nog in de file staat of kan je de sfeerverlichting nog aanpassen terwijl je al in bad zit. Heerlijk toch?

Ga voor je eigen wellnessruimte in huis.

Échte wellness

Nog niet tevreden en beschik je over voldoende ruimte en budget? Ga dan helemaal voor je eigen wellnessruimte in huis. We geven je graag wat tips voor de inrichting ervan:

 

  • Een traditionele sauna is er in alle vormen, maten en materialen. Je hebt exemplaren in hout of in kunststof. Je kan kiezen tussen een vochtige of een droge sauna en je kan ook de energiebron kiezen: gas, hout of elektriciteit.

 

  • Een infraroodcabine is ideaal voor pijnlijke en stramme spieren. Het voordeel is dat je zo’n cabine zo groot kan maken als je zelf wil. Je bekijkt hoeveel vierkante meters je ter beschikking hebt en op basis daarvan kies je een model.

 

  • Een Turks bad of hamam werkt op basis van stoom, vaak met een eucalyptusgeurtje. Zo’n hamam is ideaal als je wat verkouden bent of wat last hebt van de luchtwegen. Omdat een stoombad vaak maatwerk is, laat je je best begeleiden door een professional.
Vorige
interieurarchitect interieurinrichting interieur binnenhuisinrichting interieurontwerp

E-book met
10 inspirerende interieurs

Ontdek het hier

GENIET VAN
ONZE REALISATIES
GENIET
VAN ONZE
REALISATIES

Meer realisaties
interieurarchitect interieurinrichting interieur binnenhuisinrichting interieurontwerp