Click
Contacteer ons089/20 85 99
Download e-bookContacteer ons
Click

Jouw renovatieproject kickstarten?

Ken Creemers helpt je op weg

Wat doet een interieurarchitect?

Er bestaan nog vaak misverstanden over wat een interieurarchitect nu precies doet. Daarom doen we in deze inspiratietip wat uitvoeriger uit de doeken waarmee een interieurarchitect zijn dagen (meer dan goed) vult.

Interieurarchitect is een beschermde titel 

Eerst even dit: niet iedereen mag zich zomaar interieurarchitect noemen. De titel is beschermd en mag alleen worden gebruikt door mensen die hun Masteropleiding Interieurarchitectuur succesvol hebben afgerond.

Interieurarchitect is allround specialist 

 

Een interieurarchitect doet veel meer dan een interieurdesigner. Beide worden wel eens door elkaar gehaald, maar een interieurarchitect is betrokken bij het volledige interieurproject waar een interieurvormgever zich exclusief bezighoudt met interieurontwerpen. Kies je ervoor om in zee te gaan met een interieurarchitect? Dan ga je voor een allround expert die je begeleidt van a tot z en die je in elke fase van je interieurproject deskundig bijstaat met de juiste expertise. En dat start al van bij de ontwerpfase waar de interieurarchitect grondig alle ruimtes in zich opneemt en bekijkt hoe hij jouw wensen, het beschikbare budget en de totale ruimte met elkaar kan verzoenen in een aantrekkelijk interieurontwerp.

Dit doet een interieurarchitect.

Interieurarchitect volgt op en coördineert

Dan is het tijd om de selectie van de materialen te bekijken en een plan van aanpak op te stellen. En ook tijdens de uitvoeringsfase van het interieurproject blijft de interieurarchitect elke stap nauwgezet opvolgen. Hij coördineert de werkzaamheden en houdt het budget in de gaten, zodat de klant zelf nergens van wakker hoeft te liggen. Vanuit zijn ervaring weet de interieurarchitect ook waarop hij moet letten en beschikt hij over een ruim netwerk van ervaren specialisten die professional zijn in hun vak. Maar ook de ‘lijm’ vormen tussen al die verschillende partners is een specialiteit. En die beoefent de interieurarchitect als geen ander.

Ontdek de specialiteiten van een interieurarchitect.

Waarom kiezen voor een interieurarchitect?

Wil je er zeker van zijn dat je interieurproject tot in de kleinste details slaagt? Dan doe je er meer dan goed aan om een interieurarchitect in te schakelen. Hij of zij bekijkt jouw project en jouw woning door een objectieve bril. Zo ziet de interieurarchitect mogelijkheden die je zelf niet ziet. Of doet zijn expertise je tot nieuwe inzichten komen waardoor je project net dat tikkeltje extra krijgt dat er niet zou zijn mocht je alles in eigen handen houden.

Ben je benieuwd hoe een interieurarchitect de make-over van je woonkamer, je keuken of je badkamer ziet? Trek dan vandaag nog je stoute schoenen aan en vraag het hem of haar. Wedden dat je verbaasd zult staan over de manier waarop hij of zij jouw wensen in de praktijk brengt?

Vorige

E-book met
10 inspirerende interieurs

Ontdek het hier

GENIET VAN
ONZE REALISATIES
GENIET
VAN ONZE
REALISATIES

Meer realisaties